След три часа дебати в 18 часа дискусията по обсъждането на

...
След три часа дебати в 18 часа дискусията по обсъждането на
Коментари Харесай

Бюджетът измъчи депутатите. Какво им каза Василев

След три часа диспути в 18 часа полемиката по разискването на държавния бюджет бе трансферирана за петък.

По-рано през днешния ден на първо четене минаха законопроектите за актуализация на бюджетите на Държавното публично обезпечаване (ДОО) и на Националната здравноосигурителна каса за 2021 година

Политическата отговорност за този бюджет е на този парламент, по тази причина ви се заплащат заплати, по тази причина са ви избрали жителите.

 Това сподели пред депутатите министърът на финансите Асен Василев.

Преди дебатите по законопроекта Васиелв съобщи, че Законът за промени в държавния бюджет за 2021 година е уравновесен и ще даде опция да посрещнем задаващите се рецесии без в допълнение да поемаме дълг. 

Министърът означи, че сред двете четения ще предложи спомагателни средства за Министерство на вътрешните работи и МО поради мигрантския напън по границите.

 Той благодари на компаниите и служащите за това, че са съумели да произведат повече и да платят повече налози, което е дало опция този доход да го има в една извънредно тежка година.

В момента сме в положение да посрещнем рецесиите без да усилваме дълга и да финансираме всички системи, които имат потребност, акцентира министърът, представен от БТА.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР